Kari Daging Sapi Massaman

Kari Daging Sapi Massaman

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porsi

Składniki

  • minyak kacang
    1 sdm
  • pasta kari massaman thailand
    50 g
  • daging sapi, tanpa tulang potong kecil-kecil (1 cm)
    400 g
  • krim santan
    250 g
  • gula aren
    20 g
  • kecap ikan
    50 g
  • pasta asam jawa
    50 g
  • santan
    400 g
  • kentang kecil potong kecil-kecil (2 cm)
    250 g
  • kayu manis
    1
  • daun jeruk purut
    2
  • daun ketumbar segar dicincang
    2 sdm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 27.6 g
Kalorie 2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 43.8 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie