Pad Thai Ayam

Pad Thai Ayam

4.5 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porsi

Składniki

  • kwetiau kering
    200 g
  • air mendidih
  • kacang tanah panggang tanpa garam
    40 g
  • gula aren
    1 sdm
  • kecap ikan
    1 sdm
  • kecap asin
    1 sdm
  • pasta asam jawa
    2 sdm
  • air
    2 sdm
  • cabai merah bubuk
    ½ sdt
  • wortel potong kecil-kecil
    80 g
  • bawang merah di potong bagi 2
    60 g
    60 g daun bawang, di potong bagi 2
  • siung bawang putih
    2
  • dada ayam, dengan atau tanpa kulit, tanpa tulang potong kecil-kecil (1 cm)
    200 g
  • tahu potong dadu (1 cm)
    200 g
  • tauge, segar
    200 g
  • minyak kacang untuk menggoreng
    2 sdm
  • telur dikocok lepas
    2
  • jeruk nipis diiris, untuk hiasan
    2
  • flake cabai kering untuk hiasan

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 30.4 g
Kalorie 1968 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie