Tacos al pastor

Tacos al pastor

3.9 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz.
10 pezzi

Składniki

Marinatura
  • 800 g di coppa di maiale a fette (1 cm di spessore)
  • 1 peperone rosso pulito e a pezzi
  • 100 g di polpa di ananas fresco, a pezzi
  • 1 peperoncino chipotle
  • 1 cucchiaio di spezie miste (pepe, paprika, origano, chiodi di garofano, cumino e timo)
Tortillas
  • 1500 g di acqua
  • 10 g di olio di semi di mais
  • 350 g farina di mais bianca precotta per tacos (Masa)
  • 5 g di sale
Ripieno
  • 1 cipolla rossa a fette spesse
  • 4 - 5 fette di polpa di ananas (fette spesse)
  • 10 g di succo di limone, spremuto fresco
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • prezzemolo tritato q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 1194.6 mg
Białko 17.6 g
Kalorie 1701.8 kJ / 406.7 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 31.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...