Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 5 uova
Ripieno delle empanadas
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cipolle a metà
- 1 spicchio di aglio
- 1 cucchiaino di sale
- 15 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 200 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle (1 cm)
- 60 g di olive verdi denocciolate a pezzi
- 400 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a pezzi (2-3 cm)
Empanadas
- 390 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di aceto (opcjonalnie)
- 1 tuorlo d'uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 20 pezzi
- Kalorie
- 15331 kJ / 3663 kcal
- Białko
- 187 g
- Węglowodany
- 307 g
- Tłuszcz
- 187 g
- Tłuszcz nasycony
- 85 g
- Błonnik
- 25.9 g
- Sód
- 5238 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40min
Pita
4h
Empanadas di pollo argentine
4h
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50min
Burrito
1 Std. 30 Min
Okonomiyaki
1 Std.
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1h 35 min
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Condimento per caesar salad
10 Min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 godz. 5 min
Empanadas di carne
1 Std. 10 Min
Gyoza
1 Std.