Empanadas di pollo e peperoni

Empanadas di pollo e peperoni

4.6 23 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 pezzi

Składniki

  • 400 g di acqua
  • 5 uova
Ripieno delle empanadas
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di cipolle a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 15 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 200 g di peperoni rossi puliti e a listarelle (1 cm)
  • 60 g di olive verdi denocciolate a pezzi
  • 400 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a pezzi (2-3 cm)
Empanadas
  • 390 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 120 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino di aceto (opcjonalnie)
  • 1 tuorlo d'uovo sbattuto

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 20 pezzi

Sód 5238 mg
Białko 187 g
Kalorie 15331 kJ / 3663 kcal
Tłuszcz 187 g
Błonnik 25.9 g
Tłuszcz nasycony 85 g
Węglowodany 307 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...