Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 100 g brown onion, cut into halves
- 15 g grapeseed oil
- 500 g beef chuck steak, sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 10 g fresh parsley, leaves only (approx. 1 bunch)
- 1 tbsp dried marjoram or thyme
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
Dough
- 350 g plain flour, plus extra to dust
- 300 g water
- 30 g grapeseed oil, plus extra to fry
- ¾ tsp white sugar
- ¾ tsp salt
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1017.9 kJ / 243.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 450.2 mg
Alternatywne przepisy
Classic Polish 'tort'
2u. 25min
Liver Cake
1u. 50min
Avocado with Egg and Salmon Tartare
50 min
Tropical jelly with coconut yoghurt (Diabetes)
4h 40 min
Ukrainian dressed herrings
1h
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20 min
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
2 godz. 40 min
Semolina cake (namoura)
1u. 50min
Russian salad
1h 15 min
Brioche buns with cheese
2h 30 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20 min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20min