
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 100 g brown onion cut into halves
- 15 g grapeseed oil
- 500 g beef chuck steak sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 10 g fresh parsley leaves only (approx. 1 bunch)
- 1 tbsp dried marjoram or thyme
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
Dough
- 350 g plain flour plus extra to dust
- 300 g water
- 30 g grapeseed oil plus extra to fry
- ¾ tsp white sugar
- ¾ tsp salt
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 243.3 kcal / 1017.9 kJ
- Białko
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Sód
- 450.2 mg