Ukrainian chebureks

Ukrainian chebureks

4.5 15 ocen
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 pieces

Składniki

Filling
  • brown onion cut into halves
    100 g
  • grapeseed oil
    15 g
  • beef chuck steak sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
    500 g
  • fresh parsley leaves only (approx. 1 bunch)
    10 g
  • dried marjoram or thyme
    1 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
Dough
  • plain flour plus extra to dust
    350 g
  • water
    300 g
  • grapeseed oil plus extra to fry
    30 g
  • white sugar
    ¾ tsp
  • salt
    ¾ tsp
  • egg yolk
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 243.3 kcal / 1017.9 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 450.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...