Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 100 g brown onion, cut into halves
- 15 g grapeseed oil
- 500 g beef chuck steak, sinew removed, partially frozen and cut into pieces (2 cm - see Tips)
- 10 g fresh parsley, leaves only (approx. 1 bunch)
- 1 tbsp dried marjoram or thyme
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
Dough
- 350 g plain flour, plus extra to dust
- 300 g water
- 30 g grapeseed oil, plus extra to fry
- ¾ tsp white sugar
- ¾ tsp salt
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1017.9 kJ / 243.3 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 450.2 mg
Alternatywne przepisy
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Honey cake
49 Std. 30 Min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Easter Babka
2h 30 min
Country-style chicken liver fritters
35 Min
Potato goulash
1h
Spiced Polish Christmas cake
99 godz. 30 min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 godz. 10 min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Slow cooked veal stew
2 godz. 10 min
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Footy finals hot dogs
1h 40min