Wersje kompatybilne
Baked Banana with Tapioca and Coconut Milk Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g tapioca pearls
- 300 g water
- 50 g peanuts, roasted, salted
- 20 g toasted sesame seeds
- coconut oil, for greasing
- 800 g bananas, halved lengthways
- 1 lime, freshly squeezed juice only
- 3 - 4 pinches brown sugar, to taste
- 150 g maple syrup
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (approx. 2 mm)
- ½ tsp ground cinnamon
- 300 g coconut milk
- 40 g sugar
- 5 g cornflour
- ½ tsp fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649.5 kJ / 394.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 209 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Pie Filling Preserve
45 Min
Furikake Seasoning
1 godz. 5 min
Padrón Pepper Pesto
4h 15 min
Soya Milk Bread Rolls
2h 20min
Egg White Coconut Omelette
45 Min
Middle Eastern Brunch
1 Std. 20 Min
Surimi Stick Salad (TM6)
15 min
Brain Cupcakes
1 Std. 40 Min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 min
Vegan Gingerbread Trifle with Cherries
20min
Migas with Padrón Peppers
Brak ocen
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min