Wersje kompatybilne
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocktail Sauce
- 125 g sunflower oil
- 75 g soya milk, unsweetened
- 50 g tomato ketchup
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp Dijon mustard, to taste
- 1 - 2 pinches ground white pepper, to taste
Vegan Aioli
- 125 g sunflower oil
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp Dijon mustard
- 1 ½ Tbsp aquafaba (tinned chickpea liquid)
- ½ Tbsp apple cider vinegar
- 1 pinch fine sea salt
Popcorn Prawns
- 150 g gluten-free plain white flour
- 2 tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g cornflakes, vegan and gluten free (see tip)
- 140 g vegan butter, diced
- 300 g large raw prawns, peeled, deveined
-
1000
g sunflower oil, for frying
lub vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2376.8 kJ / 568.1 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 638.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min
Lime and Lemonade
5min
Dairy-free Seafood Risotto
45 分钟
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 分钟
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Roasted Cauliflower Houmous
30 分钟
Asparagus and potatoes with hollandaise
50 分钟
Prawn and Vegetable Rice
1小时 10 分钟
Cinnamon Dolce Coffee
15min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 分钟
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 分钟