Wersje kompatybilne
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocktail Sauce
- 125 g sunflower oil
- 75 g soya milk, unsweetened
- 50 g tomato ketchup
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp Dijon mustard, to taste
- 1 - 2 pinches ground white pepper, to taste
Vegan Aioli
- 125 g sunflower oil
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp Dijon mustard
- 1 ½ Tbsp aquafaba (tinned chickpea liquid)
- ½ Tbsp apple cider vinegar
- 1 pinch fine sea salt
Popcorn Prawns
- 150 g gluten-free plain white flour
- 2 tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g cornflakes, vegan and gluten free (see tip)
- 140 g vegan butter, diced
- 300 g large raw prawns, peeled, deveined
-
1000
g sunflower oil, for frying
lub vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2376.8 kJ / 568.1 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 638.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscoff Spread
10min
Latkes
35min
Low Carb Cauliflower Stuffing
1h 15min
Frozen Yoghurt Bark (TM5)
6 Std. 10 Min
Lemon Caper Aioli
10min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12h 10min
Pease Pudding
13h 10min
Pizza Mummy
1h 20min
Spiralized Tortilla
35min
Shirley Temple
5min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min