
Wersje kompatybilne
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocktail Sauce
- 125 g sunflower oil
- 75 g soya milk unsweetened
- 50 g tomato ketchup
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ - 1 tsp Dijon mustard to taste
- 1 - 2 pinches ground white pepper to taste
Vegan Aioli
- 125 g sunflower oil
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp Dijon mustard
- 1 ½ Tbsp aquafaba (tinned chickpea liquid)
- ½ Tbsp apple cider vinegar
- 1 pinch fine sea salt
Popcorn Prawns
- 150 g gluten-free plain white flour
- 2 tsp sweet paprika
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g cornflakes vegan and gluten free (see tip)
- 140 g vegan butter diced
- 300 g large raw prawns, peeled deveined
-
1000
g sunflower oil for frying
lub vegetable oil for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 568.1 kcal / 2376.8 kJ
- Białko
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Sód
- 638.1 mg