Urządzenia i Akcesoria
Bułki pszenne
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 sztuki
Składniki
-
50 g ziaren pszenicy
-
200 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
110 - 140 g wody ciepłej
-
20 g oleju
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania bułek
-
pestki dyni (opcjonalnie) ziarna słonecznika lub siemię lniane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
456.4 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1252.9 kJ /
299.5 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb wiejski
2 godz.
Bułeczki jogurtowe
1 godz.
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min