Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 400 g de framboises fraîches ou surgelées
- 5 œufs
- 60 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre roux
- 150 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.2 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuajada aux abricots
50 min
Crumbcake framboise-chocolat
1 Std.
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Crumble de fraise
45 Min
Mia aux abricots
1 Std.
Clafoutis pêche-framboise
50 min
Clafoutis aux myrtilles
50 min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min