Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de frijol
- 500 g de frijoles negros cocidos
- 200 g de agua
Rollo
- 30 g de aceite vegetal
- 80 g de cebolla blanca, en trozos
- 4 chiles serranos, sin semillas y sin tallo, en trozos
- 100 g de jitomate, (huaje rojo)
- 75 g de carne seca, deshebrada
- 6 huevos
- 60 g de leche entera
- 1 pizca de sal, o al gusto
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1373.6 kJ / 328.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 372.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 Min
Sopa de fideo TM6
35 min
Arroz a la mexicana
50 Min
Tradicional sopa de fideo
35 min
Caldo de res
1h 15min
Caldo de pollo de la abuela
1h 15min
Arroz rojo
1h 25min
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Sopa de albóndigas
50 Min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Menudo de res rojo
6 godz.
Tostadas de suadero adobado y guacamole TM6
1 godz. 30 min