Albóndigas de chicharrón

Albóndigas de chicharrón

4.0 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
10 porciones

Składniki

  • 750 g de lomo de cerdo en trozos y semi congelado (ver tip)
  • 160 g de chicharrón de cerdo seco y delgado
  • 5 g de hojas de cilantro, frescas
  • 50 g de cebolla en trozos
  • 1 ½ cdita de sal o al gusto
  • 1 cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • 3 dientes de ajo pelados
  • 5 hojas de hierbabuena fresca
  • 2 huevos
  • 800 g de jitomates en cuartos
  • 5 g de chile chipotle adobado
  • 30 g de aceite vegetal
  • 150 g de agua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 392 mg
Białko 23 g
Kalorie 1353 kJ / 322 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...