Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de lomo de cerdo, en trozos y semi congelado (ver tip)
- 160 g de chicharrón de cerdo, seco y delgado
- 3 dientes de ajo, pelados
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 50 g de cebolla, en trozos
- 5 hojas de hierbabuena fresca
- 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 huevos
- 800 g de jitomates, en cuartos
- 5 g de chile chipotle adobado
- 30 g de aceite vegetal
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1353 kJ / 322 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 392 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Adobo con carne
50min
Cerdo entomatado
50min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pollo encacahuatado
45min
Entomatado de cerdo
1h
Cerdo con chilacayotes en pipián
55min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Entomatado de res con verdolagas
1h
Cochito
50min