Tarta de toffee con palomitas y chocolate

Tarta de toffee con palomitas y chocolate

4.3 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
12 raciones

Składniki

Masa
  • 170 g de harina de repostería
  • 50 g de azúcar
  • 70 g de mantequilla fría en trozos
  • 1 huevo
  • 1 cucharadita de jengibre molido (opcjonalnie)
Toffee
  • 250 g de azúcar
  • 30 g de agua
  • 150 g de nata (35% de grasa)
  • 1 cucharadita de zumo de limón
  • 20 g de mantequilla
Limpieza y decoración
  • 1250 g de agua
  • 1 cucharada de vinagre
  • 50 g de chocolate blanco en trozos
  • 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 50 g de palomitas de maíz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 49.4 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 1383 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 41.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...