![Spitzkohl-Schupfnudeln Spitzkohl-Schupfnudeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FB96E53-45C8-45EB-A245-A51F59A469D2/Derivates/9aefb45a-ef26-4375-82ea-9954e8296322.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 500 g Spitzkohl, in Stücken
- 3 EL Öl
- 100 g Bacon, in Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
- 150 g Crème fraîche
- 1 Pck. Schupfnudeln, aus dem Kühlregal (500 g)
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2052 kJ / 490 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Möhren-Kohlrabi-Topf
50min
Schupfnudel-Bratwurst-Auflauf
1 Std. 20 Min
Wirsing-Pasta
35min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 dk
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min