Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Wasser
- 250 g Kartoffeln, festkochend, in mundgerechten Stücken
- 300 g Blumenkohlröschen
- 300 g Milch
- 30 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- 20 g gelbe Currypaste
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g Hähnchenbrust, in Stücken (1-2 cm)
- 150 g Erbsen, TK
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 722 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1 Std. 15 Min
Gyros-Auflauf
1 Std. 20 Min
Cremiger Hähnchen-Brokkoli-Auflauf mit Nudeln
1 Std. 20 Min
Kohlrabi-Hähnchen-Auflauf
1 Std. 25 Min
Brokkoli-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 10 Min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 Std.
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Hackfleischtopf mit Porree und Auberginen
40min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 20 Min
Rosenkohl-Hack-Auflauf auf Kartoffelpüree
2h
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 30 Min
Hackfleisch-Hirtenkäse-Auflauf
45min