Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Emmentaler, in Stücken
- 1100 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 700 g Rosenkohl, geputzt, ggf. halbiert
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3 cm)
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
- 1 - 2 Msp. Muskat
- 40 g Öl
- 400 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
- 25 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 geh. TL Paprika edelsüß
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2319 kJ / 554 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1082 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1h 15 min
Zucchini-Kartoffel-Topf mit Fleischbällchen und Ajvarsauce
50min
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1h 30min
Gyros-Weißkohl-Auflauf
1h 20 min
Kohlrabi-Hähnchen-Auflauf
1h 25min
Curry-Blumenkohl-Auflauf mit Hähnchen
1h
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1h
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1h
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1h 10min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20 min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1h 25min
Wirsing-Hackfleisch-Auflauf
1h 30min