
Urządzenia i Akcesoria
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 slices
Składniki
Pastry
-
caster sugar90 g
-
orange thin peelings of skin only¼
-
plain flour250 g
-
unsalted butter cold, diced175 g
-
egg yolk from medium egg1
-
water chilled2 Tbsp
-
medium egg beaten1
Filling
-
double cream390 g
-
liquid glucose2 Tbsp
-
dark chocolate (70% cocoa solids) small pieces or callets365 g
-
orange liqueur25 g
-
unsalted butter diced85 g
Serving
-
honeycomb50 g
-
crème fraîche for serving
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
617 kcal /
2580 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
47.3 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6 godz. 20 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Choux Pastry
2 godz.
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min
Mixed Berries Pavlova Stack
5 godz. 30 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 godz.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min