Wersje kompatybilne
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 90 g caster sugar
- ¼ orange, thin peelings of skin only
- 250 g plain flour
- 175 g unsalted butter, cold, diced
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 Tbsp water, chilled
- 1 medium egg, beaten
Filling
- 390 g double cream
- 2 Tbsp liquid glucose
- 365 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 25 g orange liqueur
- 85 g unsalted butter, diced
Serving
- 50 g honeycomb
- crème fraîche, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2580 kJ / 617 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
Alternatywne przepisy
Quick Cheese Soufflés
45min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 Min
Mini Cheesecakes with Mango Purée
3 Std.
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 Std. 40 Min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 Min
Black Forest Trifle
1 Std. 45 Min
Chocolate Soufflé with Orange
45min
Gulab Jamuns
2h 30min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 Std. 40 Min
Peanut Butter Cheesecake
5h 40 min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 godz. 30 min
Blueberry and Mascarpone Cheesecake
3 godz. 20 min