Wersje kompatybilne
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 90 g caster sugar
- ¼ orange, thin peelings of skin only
- 250 g plain flour
- 175 g unsalted butter, cold, diced
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 Tbsp water, chilled
- 1 medium egg, beaten
Filling
- 390 g double cream
- 2 Tbsp liquid glucose
- 365 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 25 g orange liqueur
- 85 g unsalted butter, diced
Serving
- 50 g honeycomb
- crème fraîche, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2580 kJ / 617 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
Alternatywne przepisy
Cranberry Sauce
1 godz.
Baked Peaches with Meringue Topping
40min
Mini Strawberry and Elderflower Mille Feuille
3h 30min
Strawberry and Pistachio Semifreddo - Semifreddo alla fragola e pistacchio
18 Std.
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11 godz. 10 min
Chocolate and Sesame Ganache
13h
Raspberry Balsamic Glaze
73 Std.
Chocolate, Rum and Espresso Pudding with Chocolate Caramel Sauce
1 godz.
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4sa 40 dk
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24h
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min