Urządzenia i Akcesoria
Racuszki drożdżowe z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
100 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
130 g mleka
-
1 jajko
-
25 g cukru
-
25 g oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
-
15 g świeżych drożdży pokruszonych
-
150 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
138.1 mg
Białko
15.7 g
Kalorie
2312.3 kJ /
552.7 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
83 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Naleśniki
1 godz. 15 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Placki ziemniaczane
45 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Pierogi leniwe
45 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Racuchy na maślance
30 min
Placki bananowe
30 min