Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas

Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas

4.1 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
8 doses

Składniki

  • passas de uva
    100 g
  • vinho do Porto
    50 g
Massa
  • leite
    200 g
  • manteiga cortada em pedaços
    100 g
  • fermento de padeiro fresco
    25 g
    1 c. chá de fermento de padeiro seco, ( 8 g aprox.)
  • ovos
    2
  • farinha tipo 65
    600 g
  • açúcar
    100 g
    100 g açúcar mascavado
  • sal
    1 c. chá de
Recheio
  • avelã
    150 g
  • chocolate
    150 g
  • maçã s/ casca e s/caroço, cortada em pedaços
    200 g
  • açúcar
    50 g
    50 g açúcar mascavado
  • canela em pó
    2 c. chá de
Montagem
  • Natas q.b. p/ pincelar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 743.6 kcal / 3111.4 kJ
Białko 16.4 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 105.6 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 325.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...