Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmigiano reggiano a pezzi
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di foglie di basilico fresco
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 vasetto
- Kalorie
- 7741 kJ / 1848 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 190 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 30 min
Stelle alla cannella
1 godz. 30 min
Purè di patate
45min
Impasto per pizza
1 Std.
Salsa ai lamponi
10min
Insalata russa
1 Std.
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Pesto alla genovese
20min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Confettura classica
55min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Impasto per pizza
1 Std.