Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano, a pezzi (3 cm)
- 800 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette
- 1000 g di acqua
- 300 - 350 g di farina + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a seconda del gusto personale
- farina, per il piano di lavoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albumi montati a neve
5 Min
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 godz. 30 min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45 min
Risotto alla parmigiana
30 min
Pizza Margherita
2小时
Crostata di mele
1h 15min
Lasagne classiche
2 Std. 5 Min
Pizza capricciosa
1h 35min
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2h 40min
Quiche di porro
1 Std. 45 Min
Cotechino e lenticchie
1h