Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 800 g di patate farinose a fette
- 1000 g di acqua
- 300 g di farina + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a seconda del gusto personale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate nature
55min
Pesto di basilico
10min
Besciamella
15min
Riccioli di patate fritte con salsa all’aglio
45min
Treccia al burro a 6 capi
2 godz. 35 min
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Impasto per pizza
1h
Besciamella
15min
Pane paesano
3 Std.
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Purea di mele per la dispensa
Pas d’évaluation
Crostata di marmellata
1 Std. 10 Min