Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
-
½
cubetto di lievito fresco (20 g)
lub 2 cucchiaini di lievito secco - 1 cucchiaino di zucchero
- 40 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 420 g di farina
- 2 cucchiaini di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 20 g di acqua
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40 min
Risotto alla parmigiana
30min
Gnocchi di patate
1h 30min
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Pizza Margherita
2h
Corona dei Re Magi con uvetta
1hod. 55min
Muffins con gocce di cioccolato
1h
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Treccia della domenica in due varianti
2 Std. 10 Min
Impasto per pizza
1h
Torta tirolese d'autunno
1h 20min
Treccia bernese
1h 45min