Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pistácio s/ casca e s/ sal
- 200 g açúcar
- 150 g noz
- 1 c. chá de canela em pó
- 200 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 350 g massa filo (8 folhas, cada 33x46 cm aprox.)
- 150 g água
- 100 g xarope de ácer
- 1 c. sopa de raspa de laranja
- 1 c. sopa de canela em pó
- 2 c. chá de água de rosas
- 2 c. chá de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1002 kJ / 239.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 68.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Molho de chocolate branco, laranja e pistácio
Brak ocen
Perna de borrego com iogurte e especiarias
29 godz. 50 min
Tempeh teriyaki com legumes e arroz
40 Min
Tortilha de batata a vapor -TM6
Brak ocen
Soufflé de queijo
50 min
Tofu com caril katsu vegan
1 Std.
Tártaro quente de cogumelos
35 Min
Panquecas japonesas (Okonomiyaki)
30 min
Húmus de pesto com tomate seco
15 Min
Almôndegas de cogumelos shitake com molho de miso e tahini
1h 20min
Arroz para sushi
1 Std. 15 Min