Risotto al parmigiano

Risotto al parmigiano

4.6 91 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 1 scalogno (30 g circa)
  • 40 g di burro
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio) cottura 14-15 minuti
  • 60 g di vino bianco, secco
  • 720 g di acqua
  • 1 cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l) di carne o vegetale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo, di carne o vegetale
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a seconda del gusto personale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Białko 37 g
Kalorie 7249 kJ / 1733 kcal
Tłuszcz 58 g
Błonnik 7.2 g
Węglowodany 250 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...