Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di patate farinose pelate, a fette (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pesto alla genovese
20 Min
Purè di patate
50min
Torta di mele
1 Std.
Impasto per pizza
1 Std.
Crema pasticcera
15min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Tiramisù
5 godz. 40 min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Vellutata di verdure
40 Min
Risotto alla parmigiana
30 Min
Crema al caffè
15min
Vellutata di zucca e pomodoro
25min