Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di pomodori datterino a metà, svuotati dai semini
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 2 pizzichi di sale
- 1 rametto di origano secco
Pane
- 12 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 7 g di zucchero
- 550 g di acqua
- 250 g di farina di semola di grano duro
- 250 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1134 kJ / 271 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pomodoro
55 dk
Insalata di fagioli e cipolla di Tropea
45 dk
Pomodori ripieni al tonno
40 dk
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 dk
Insalata di riso (TM6)
40 dk
Pasta al pomodoro e peperoni
30 Min
Spaghetti al pomodoro
30 Min
Pasta caprese
20 dk
Uova ripiene
40 dk
Condimento di pomodoro a crudo
15 Min
Pasta fredda alla caprese
40 dk
Parmigiana di melanzane
2h