Ragù di carne alla bolognese

Ragù di carne alla bolognese

4.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 120 g di pancetta a cubetti
    120 g di prosciutto crudo, a cubetti
  • 80 g di sedano a pezzi
  • 80 - 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 150 - 180 g di cipolla a pezzi
  • 25 g di olio extravergine di oliva
  • 25 g di burro
  • 400 g di carne trita mista grossa (metà manzo e metà maiale)
  • 70 g di vino bianco, secco
    70 g di vino rosso
  • 250 g di passata di pomodoro
  • 70 g di acqua calda
  • 1 foglia di alloro secca
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di latte (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20.17 g
Kalorie 1034 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 16.28 g
Błonnik 1.42 g
Węglowodany 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...