Risotto ai porcini

4.1 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 25 g di funghi porcini secchi
  • 200 g di acqua calda
  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 40 g di olio di oliva
  • 250 g di riso per risotto (ad es. Arborio o Vialone) (tempo di cottura 20 min.)
  • 100 g di vino bianco
  • 750 g di brodo vegetale caldo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14.5 g
Kalorie 2009.5 kJ / 480.3 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 62.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...