Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di funghi champignon
- 700 g di acqua
- 200 g di latte
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino colmo di dado vegetale fatto in casa - 50 g di farina
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di panna
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di formaggio fuso spalmabile (tipo formaggini a triangolo) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di funghi
50 min
Crema di zucchine
30 min
Crema di funghi
20 min
Vellutata di funghi champignon
20 min
Caponata siciliana
30 min
Crema spalmabile alle melanzane
20 min
Mousse di tonno
5 Min
Dip di tonno
5 Min
Torta glassata al cioccolato al vapore
1 godz. 30 min
Crema ai funghi e semi di girasole
30 min
Vellutata di pomodori
35min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 Min