Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Blattspinat, frisch
- 20 g frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- 50 g Cashewkerne
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g frischer Ingwer, geschält, in dünnen Scheiben
- 250 g Zwiebeln, halbiert
-
25
g Ghee, (siehe Tipp)
lub 25 g Butterschmalz - 200 g Paradeiser, geviertelt
- 1 - 2 grüne Chilischoten, frisch, entkernt, nach Geschmack
- ½ TL Muskat, gemahlen
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Garam Masala
- 2 Prisen Zucker
- 1 ½ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 250 g Jasminreis
- 450 g Wasser
- ½ EL Öl
- 200 - 230 g Paneer Käse, (siehe Tipp)
- 70 - 100 g Joghurt 3,5 %Fett, nach Geschmack
- Zitronensaft, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 912 mg
Alternatywne przepisy
Nudelsuppe mit Räuchertofu
35 Min
Vegetarische Samosas aus dem Backofen
2 godz. 15 min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1 Std. 10 Min
Paneer
3 godz. 20 min
Chana Masala
45 Min
Dal Makhani
1h 15min
Korma Paste
1h 15min
Koriander-Naan
1h 15min
Korma-Gemüse-Curry
25 Min
Kichererbsen Masala
45 Min
Linsendal
35 Min
Linsen Dal mit Bulgur
45 Min