Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na ciemnym piwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji
Składniki
Ciasto biszkoptowe
-
250 g mąki tortowej
-
75 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
300 g cukru
-
2 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
250 g piwa ciemnego typu porter
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
140 g śmietany, 36% tłuszczu
-
2 jajka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Krem śmietankowy
-
300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
100 g cukru pudru
-
350 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
289.2 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1933 kJ /
462 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 godz. 20 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Piegusek na białkach
1 godz.
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 godz. 50 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min