Ciasto na ciemnym piwie

Ciasto na ciemnym piwie

4.6 144 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
16 porcji

Składniki

Ciasto biszkoptowe
  • mąki tortowej
    250 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    75 g
  • cukru
    300 g
  • sody oczyszczonej
    2 ½ łyżeczki
  • piwa ciemnego typu porter
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    250 g
  • śmietany, 36% tłuszczu
    140 g
  • jajka
    2
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
Krem śmietankowy
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    300 g
  • cukru pudru
    100 g
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 42.2 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 19.3 g
Sód 289.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...