
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto biszkoptowe
- 250 g mąki tortowej
- 75 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 300 g cukru
- 2 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 250 g piwa ciemnego typu porter
- 250 g masła pokrojonego na kawałki
- 140 g śmietany, 36% tłuszczu
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Krem śmietankowy
- 300 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 100 g cukru pudru
- 350 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 462 kcal / 1933 kJ
- Białko
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Sód
- 289.2 mg