墨魚漢堡
TM31 TM5 TM6

墨魚漢堡

(Brak ocen)

Składniki

漢堡麵包

  • 100 克 黑芝麻
  • 220 克 麵粉 ,多備一點灑粉用
  • 100 克 水
  • 10 克 新鮮酵母
  • 50 克 牛奶
  • 15 克 糖
  • 1 顆 蛋
  • 1 茶匙 墨魚汁, 冷凍
  • 40 克 奶油
  • 1 小撮 鹽
  • 70 克 燕麥片
    lub 70 克 芝麻 (任一種類)

餡料

  • 100 克 鮮奶油 (脂肪含量約35%)
  • 100 克 奶油乳酪
  • 30 克 檸檬汁
  • 2 大匙 新鮮細香蔥 ,切丁
  • 2 小撮 鹽 ,依個人口味調整
  • 2 小撮 花椒粒 ,依個人口味調整
  • 3 根 新鮮蒔蘿 ,取葉
  • 3 根 新鮮平葉巴西利 ,取葉
  • 1 根 新鮮羅勒 ,取葉
  • 1 根 新鮮香菜 ,取葉
  • 10 克 芝麻葉
  • 15 克 橄欖油
  • 4 片 煙燻鮭魚 ,對半切
  • 4 片 煙燻黑線鱈魚 ,對半切
  • 4 片 煙燻鮪魚 ,對半切

Wartości odżywcze
na 1 塊
Kalorie
1631.7 kJ / 390.2 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
32.9 g
Tłuszcz
23.3 g
Tłuszcz nasycony
48.8 g
Błonnik
2.7 g
Sód
341.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy