Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di nocciole tostate
- 500 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 6 tuorli
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 3 fogli di gelatina (6 g), precedentemente ammollati in acqua fredda e strizzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2243 kJ / 536 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 min
Panna cotta con coulis di albicocche
6 Std. 15 Min
Condimento allo yogurt
5 min
Pasta Choux
2h
Fougasse
2h
Fastenwähe di Basilea
2h
Crumble ai marron glacé
45min
Crumble al cioccolato bianco, mango e lime
2 Std. 45 Min
Mini-amaretti
1h 30min
Torta allo yogurt e sambuco
7 Std. 15 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3h 30min