Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La torta
- 375 g di burro, a pezzi, + q.b. per lo stampo
- 300 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 600 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 250 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
- 4 uova
- 90 g di Marsala
La glassa
- 150 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 120 g di panna acida
- 30 g di burro, a pezzi
- 30 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2506 kJ / 602 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Grittibänz dolci
2 godz. 15 min
Cake al limone sofficissimo
1 godz. 30 min
Torta soffice al cioccolato e caffè
1 Std. 20 Min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 godz. 10 min
Torta di carote
1 godz. 10 min
Torta al cioccolato e fragole
4h 45min
Rotolo al quark e fragole
1 godz. 30 min
Riso casimiro
45 min
Torta al cioccolato con sorpresa
1 godz. 10 min
Torta soffice al cioccolato
1 godz. 30 min
Torta di carote argoviese
2 godz.
Mousse al Toblerone®
3 Std. 10 Min