Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte
- 100 g di strutto
- farina di grano q.b.
- 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
- 10 g di sale
Farcia
-
250
g di formaggio Squacquerone
lub 250 g di crescenza - 100 g di rucola
- 1 pizzico di sale
- 150 g di prosciutto crudo di Parma a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30min
Purè di patate
45 min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Piadina romagnola
15min
Pasta all'uovo
1h
Impasto per pizza
1h
Purè di patate
50min
Gnocchi di patate
1h 30min
Pesto alla genovese
20 min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Impasto per pizza
1h