Käsespätzle

Käsespätzle

4.2 32 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ¾ Bund
  • Bergkäse in Stücken
    150 g
  • Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
    110 g
  • Gruyère Käse in Stücken
    110 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Zwiebelringe
    380 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    90 g
  • Eier
    4
  • Salz
    3 ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen
  • Zwiebeln halbiert
    3
  • Butterschmalz
    75 - 85 g
  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    1 ½ EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1817.9 mg
Białko 27 g
Kalorie 2906.2 kJ / 694.6 kcal
Tłuszcz 40.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 55.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...