Tante Poldis Nussgugelhupf

4.8 951 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    210 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    150 g
  • dunkle Schokolade in Stücken
    110 g
  • Haselnüsse, ganz
    110 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Zucker
    210 g
  • Vanillezucker
    2 Päckchen
    4 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Salz
    1 Prise
  • Rum
    1 - 2 EL
  • Eier (Größe M) zimmerwarm
    6
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 396 kcal / 1660 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...