![Butter-Paneer-Masala Butter-Paneer-Masala](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dbc55dfa9a45c89f3f27601835e98cd2/Derivates/a0ccb2891bbc58cac9721fd628460a63f45a4136.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Knoblauchzehen
- 30 g Butter, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Ingwer, frisch, gerieben
- 800 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 2 EL Bockshornkleeblätter, getrocknet
- ½ TL Zimt
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 30 g Honig, flüssig
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 100 g Sahne
- 400 g Paneer, in Stücken (2 x 3 cm), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1280 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paneer Makhani
1 godz.
Veganes "Butter Chicken"
50 min
Palak Paneer
45 min
Paneer
3hod. 20min
Blumenkohl-Korma
40 min
Tofu-Reis
50 min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 min
Pad Thai
40 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Cremige Mie-Nudeln
30 min
Reisbandnudeln mit Gemüsecurry
30 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min