Butter-Paneer-Masala
TM6 TM5

Butter-Paneer-Masala

4.4 (110 ocen)

Składniki

  • 4 Knoblauchzehen
  • 30 g Butter, in Stücken
  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 20 g Ingwer, frisch, gerieben
  • 800 g passierte Tomaten, aus der Dose
  • 30 g Mandeln, gehobelt
  • 2 EL Bockshornkleeblätter, getrocknet
  • ½ TL Zimt
  • ¼ TL Nelken, gemahlen
  • ½ TL Cayenne-Pfeffer
  • 30 g Honig, flüssig
  • 1 ½ TL Salz
  • 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 100 g Sahne
  • 400 g Paneer, in Stücken (2 x 3 cm), siehe Tipp

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1707 kJ / 408 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
24 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
6.5 g
Sód
1280 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy