![Budino de chocolate TM6 Budino de chocolate TM6](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ff3e2b641eb3cd6540fac2bfa599623f/Derivates/43152002feabd9ed038db1aa067d8f50885bc876.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino
- 90 g de jarabe de glucosa, o al gusto
- 210 g de crema para batir (30-40% grasa) vegana, (p. ej. Silk®)
- 315 g de leche de soya
- aceite en aerosol
- 15 g de cocoa en polvo
- 15 g de azúcar refinada
- ½ cdita de agar agar, en polvo
- ¼ cdita de sal fina
- 210 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos o chispas
Salsa de caramelo
- 250 g de azúcar
- 135 g de crema para batir (30-40% grasa) vegana, (p. ej. Silk®)
- 30 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla vegana, fría
- ½ cdita de sal
- 1000 g de agua, para Limpiar
Crema batida
- 135 g de crema para batir (30-40% grasa) vegana, (p. ej. Silk®)
- 15 g de azúcar glass
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1815.6 kJ / 433.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 229 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baklava
1 Std. 30 Min
Pastel de aceite de oliva y uvas
1 godz. 40 min
Pan plano de mantequilla de hierbas
35min
Jarabe natural
15 min
Torta de cielo
50min
Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro
10 Std.
Galletas finlandesas de invierno
1j
Galletas de parmesano con mousse de betabel y salmón ahumado
5h
Merengue francés
10 min
Pastel de caramelo y brownie
2 Std. 40 Min
Pan de pumate, aceitunas negras y romero
30min
Pan de aceitunas
2 Std.