Tarta vegana de manzana con crumble y merengue

Tarta vegana de manzana con crumble y merengue

3.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porciones

Składniki

Corteza de tarta vegana
  • 65 g de almendras peladas
  • 80 g de azúcar
  • 460 g de harina de trigo
  • 40 g de aceite de oliva
  • 210 g de agua fría
  • ½ cdita de polvo para hornear
  • 2 - 3 pizcas de sal
Relleno de manzana
  • 1400 g de manzana pelada, descorazonada y en cuartos
  • 1 cda de canela en polvo
  • 2 cdas de jugo de limón amarillo
  • 1 cda de fécula de maíz
  • 150 g de aquafaba (líquido de los garbanzos en latados)
  • 130 g de azúcar
  • ¼ cdita de vinagre de sidra

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 29.9 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 863.1 kJ / 206.3 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...