Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Corteza de tarta vegana
- 65 g de almendras peladas
- 80 g de azúcar
- 460 g de harina de trigo
- 40 g de aceite de oliva
- 210 g de agua fría
- ½ cdita de polvo para hornear
- 2 - 3 pizcas de sal
Relleno de manzana
- 1400 g de manzana, pelada, descorazonada y en cuartos
- 1 cda de canela en polvo
- 2 cdas de jugo de limón amarillo
- 1 cda de fécula de maíz
- 150 g de aquafaba (líquido de los garbanzos en latados)
- 130 g de azúcar
- ¼ cdita de vinagre de sidra
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 863.1 kJ / 206.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 29.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanadas veganas con relleno de champiñones
1h 20 min
Hamburguesa veganas
45min
Chocolate Caliente de Matcha TM6
10 min
Camote con salsa de vegetales y pasta gratinada
2h
Pan de jalá vegano
2h 30 min
Tarta vegana de limón y té negro
1h 30min
Tarta vegana de verduras con harina de garbanzo
1 godz. 5 min
Waffles veganos con espinacas
30min
Mousse vegano de chocolate
2h 15min
Galletas de avena y pasas
50min
Humus
15min
Galletas con avena, almendra y chocolate blanco
50min