
Wersje kompatybilne
Glace à la banane au beurre de cacahuètes et au chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait de coco (1 conserve), à mettre au réfrigérateur pendant environ 8 h
- 200 g de cacahuètes grillées à sec non salées
- 600 g de bananes mûres (voir conseil(s), coupées en rondelles puis congelées
- 130 g de chocolat noir 70% de cacao coupé en petits morceaux
- 20 g d'huile de noix de coco
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 548 kcal / 2293 kJ
- Białko
- 13 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g