Glace à la banane au beurre de cacahuètes et au chocolat

Glace à la banane au beurre de cacahuètes et au chocolat

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 400 g de lait de coco (1 conserve), à mettre au réfrigérateur pendant environ 8 h
  • 200 g de cacahuètes grillées à sec non salées
  • 600 g de bananes mûres (voir conseil(s), coupées en rondelles puis congelées
  • 130 g de chocolat noir 70% de cacao coupé en petits morceaux
  • 20 g d'huile de noix de coco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13 g
Kalorie 2293 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...