Wersje kompatybilne
Croquembouche met sinaasappel custard en donkere chocolade
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soezendeeg
- 300 g water
- 160 g boter, in stukken
- ½ tl zout
- 20 g suiker
- 240 g bloem
- 350 g eieren (± 6 middelgrote eieren)
Sinaasappel custard
- 140 g suiker
- 2 el sinaasappelschil (van ± 2 sinaasappels)
- 1000 g volle melk
- 100 g maïzena (zetmeel)
- 4 eieren
- 4 eierdooiers
- 2 tl natuurlijk vanille-extract
Donkere chocolade
- 500 g pure chocolade, in stukken
Opbouw
- 50 g poedersuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 7574.8 kJ / 1810.4 kcal
- Białko
- 127 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 115.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1461.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrije frambozen rolgebak
Brak ocen
Gebakken spinazie met eieren
40 Min
Pruimenjam
Brak ocen
Soefganiots
2 Std.
Meal Prep - Spinazie | Spinazie en skyr plukbrood, fruit smoothie en mini cheesecakes in potjes
Brak ocen
Marsepein halve maan koekjes
30 Min
Boterham met medium hard gekookt ei, citrusmayonaise en kaas
Brak ocen
Gin en lavendelijs
14h 35 min
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3h 35min
Vegan cheeseburgers
10 Std.
Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten
14 godz. 15 min
Rijstpap met tapioca
1 Std. 10 Min