Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 4 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina di semola + q.b.
Ripieno
- 150 g di prosciutto crudo a pezzi
- 300 g di formaggio Squacquerone
- 20 g di latte
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146.3 kJ / 513 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 727 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini di patate con cuore filante
40 min
Filetto di manzo al vino con purè
1j 30 menit
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 menit
Entrecote con risotto ai funghi
40 min
Zavata carsolina
5h
Fagottini ripieni di frutta e timo
40 min
Spätzle alla grigionese (2 porzioni)
45 Min
Menù: Risotto asparagi e Taleggio, Muffin salati e Crema pasquale (Pasqua) (Bimby Friend)
1j
Involtini di tacchino e speck con salsa ai funghi (Bimby Friend)
40 min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1j
Patate gratinate al formaggio
2j
Crespelle agli asparagi
1j 30 menit