Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g de pommes de terre (voir conseil), épluchées, coupées en quartiers (± 5 cm)
- 4 c. à soupe d'huile végétale
- du sel, selon vos goûts
- du poivre noir moulu, selon vos goûts
- 5 - 6 gousses d'ail, légèrement écrasées
- 4 brins de romarin frais, les feuilles uniquement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919 kJ / 219 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon, riz basmati et sauce crémeuse à l'aneth
40 Min
Champignons crémeux et pommes de terre rôties croustillantes
1 Std. 30 Min
Sauce béchamel
15 Min
Cuisson du riz long blanc
35 Min
Gratin de chou-fleur
55min
Gratin de chou-fleur et œufs durs
55min
Salade chaude de pommes de terre (avec le Peeler)
45 Min
Pommes de terre rôties (Betty) Métrique
1 Std. 15 Min
Purée Parmentier nature
55min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1 Std. 10 Min
Haricots verts à l'ail et au gingembre
20 Min
Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis
1 Std.