Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g de queso emmental en trozos
Caldo de carne
- 500 g de huesos de ternera (caña y rodilla) en trozos
- 100 g de cebolla en cuartos
- 100 g de apio en trozos
- 100 g de puerro en trozos
- 1 bouquet garni (atadillo de hierbas), p.ej. laurel, tomillo, perejil y romero
- 1500 - 1600 g de agua
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 2 clavos enteros
Sopa
- 50 g de mantequilla en trozos
- 500 g de cebolla en octavos
- 2 cucharaditas de sal
- 6 - 12 rebanadas de pan del día anterior tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1896 kJ / 454 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1306 mg
Alternatywne przepisy
Sofrito chileno
20 min
Cremoso de mote
1 Std. 20 Min
Sopa de cebolla
1h 10min
Dip de alcachofas
35min
Crema de cebolla de Fuentes con trufa
1h 30min
Ensalada de kanikama y rabanitos
25min
Sopa francesa de cebolla
1h
Helado de harina tostada
12 godz.
Callos a la madrileña
1 Std. 50 Min
Empanada de pino al horno
4 Std.
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1h
Mermelada de albaricoque con jengibre
1h