Urządzenia i Akcesoria
Bebek dengan Saus Plum (Braised Duck With Sour Plum Sauce)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 porsi
Składniki
-
daging bebek dengan kulit dan tulang, potong kecil-kecil (4 cm)800 g
-
sari jahe50 g
-
arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
saus tiram30 g
-
kecap hitam50 g
-
kecap asin30 g
-
saus plum buatan sendiri atau dibeli di toko250 g
-
dark brown sugar50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsi
Sód
885 mg
Białko
19 g
Kalorie
1305 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kari ayam
1 Std.
Rendang Sapi
1 Std. 35 Min
Sapi Iris Dang Gui
25 Min
Tumis Domba dengan Sohun
20 Min
Tumis Sapi Kimchi
Keine Bewertungen
Ayam Goreng Kunyit
Keine Bewertungen
Daging Goreng Berempah
Keine Bewertungen
Rendang Tok dengan Ketan Kuning
2 Std. 45 Min
Ayam Santan Pedas
35 Min
Bamia (Gulai Domba dengan Okra)
Keine Bewertungen
Kalkun Kukus dengan Ricotta, Bayam dan Walnut
Keine Bewertungen
Pastel Tutup Kari
Keine Bewertungen