Bebek dengan Saus Plum (Braised Duck With Sour Plum Sauce)

Bebek dengan Saus Plum (Braised Duck With Sour Plum Sauce)

4.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 porsi

Składniki

  • daging bebek dengan kulit dan tulang, potong kecil-kecil (4 cm)
    800 g
  • sari jahe
    50 g
  • arak masak (Chinese rice wine/Shaoxing Hua Tiao)
    30 g
  • saus tiram
    30 g
  • kecap hitam
    50 g
  • kecap asin
    30 g
  • saus plum buatan sendiri atau dibeli di toko
    250 g
  • dark brown sugar
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 885 mg
Białko 19 g
Kalorie 1305 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie