Crème dessert au caramel

Crème dessert au caramel

4.3 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
10 portions

Składniki

  • de sucre
    250 g
  • de crème liquide 30-40% M.G.
    70 g
  • d'eau
    30 g
  • de jus de citron (voir conseil)
    1 c. à café
  • de beurre froid, en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de lait
    1200 g
  • de maïzena
    80 g
  • oeufs
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1116 kJ / 267 kcal
Białko 5 g
Węglowodany 38 g
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...