Crème dessert au caramel
TM6

Crème dessert au caramel

4.2 (44 oceny)

Składniki

  • 250 g de sucre
  • 70 g de crème liquide 30-40% M.G.
  • 30 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
  • 30 g de beurre froid, en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
  • 1200 g de lait
  • 80 g de maïzena
  • 2 oeufs

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1116 kJ / 267 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy