![Crème dessert au caramel Crème dessert au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB4F61B9-EAA4-4D12-9CC8-567A3520B54C/Derivates/6fe95526-707c-41de-a715-d1d2689dfed1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre
- 70 g de crème liquide 30-40% M.G.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir conseil)
- 30 g de beurre froid, en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
- 1200 g de lait
- 80 g de maïzena
- 2 oeufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1116 kJ / 267 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème dessert
15 min
Crème au chocolat
1h 20min
Crème-dessert au caramel
3h
Couronne à la pomme et au citron
50 min
Crème dessert
15 min
Crème lait de coco - cacao (sans produits laitiers)
15 min
Sauce caramel vanille bourbon
40 min
Dessert au yaourt et citron
3h 15min
Gâteau au caramel
3h 50min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
Brak ocen
Muffins ciboulette-jambon fumé
45min
Tarte aux fraises et chocolat
3h