Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Royal Icing sneeuwvlokken
- 1 eiwit, van groot ei (zie tip)
- 200 g poedersuiker
- ¼ tl vers geperst citroensap
- 1 el gedroogde, geraspte kokosnoot, om te besprenkelen
Biscuitgebak
- 4 eieren (63-73 g)
- 110 g basterdsuiker, en 2-3 el meer om te besprenkelen
- 120 g glutenvrij witte bloem
Mascarponeroom
- 500 g slagroom (ong. 48% vet)
- 100 g mascarpone
- 2 el poedersuiker
Opbouw en afwerking
-
200
g frambozenconfituur
lub aardbeienconfituur - 150 g frambozen
- 100 g chocoladeschilfers, wit
- 20 g gedroogde, geraspte kokosnoot
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2501 kJ / 600 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 88 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Citroencake
2 godz.
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Brak ocen
Artisjoksoep, roomkaas en munt - Citroen broodstengels
Brak ocen
Zwarte woud taart met amarena kersen
5 godz.
Halloween-worstvingers
1 godz.
Zwarte woud kerstbuche
1 godz. 30 min
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1 godz. 30 min
Soefganiots
2 godz.
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 Std. 50 Min
Aardbeien- en chocoladetaart
3h
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1 godz.
Marmercake
2 godz.