Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g boter, in stukken, en meer om in te vetten
- 300 g melk
-
20
g verse gist, verkruimeld
lub 2 tl gedroogde gist (8 g) - 20 - 60 g suiker
- 550 g broodmeel
- 1 ½ afgestreken tl zout
- 1 ei, licht geklopt, voor het glaceren
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Snel brood
50min
Basis brooddeeg
5 min
Boerenbrood
2 Std.
Chocoladehazelnootpasta
45min
Vijfzadenbrood
1h 50min
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2h 10min
Glutenvrij chocoladebrood
1 Std. 10 Min
Frangipanetaart
1h 25min
Gestoomde broodjes
2h 10min
Lentetaart met yoghurt
5 Std. 15 Min
Brood
3 Std.
Baguette / Stokbrood
3h 45min