Wersje kompatybilne
Pavlova krans met frambozencoulis, vijgen en granaatappel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova-krans
- 250 g suiker
- 200 g eiwitten (± 6-7 eiwitten), op kamertemperatuur
- 1 tl azijn
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- 10 g maïzena (zetmeel)
Frambozencoulis
-
200
g frambozen
lub 200 g diepgevroren frambozen, 1 uur op kamertemperatuur ontdooid - 100 g suiker
- 20 g citroensap
Slagroom en opbouw
- 500 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 2 - 4 kleine vijgen (opcjonalnie)
- 1 granaatappel, ontpit
- 2 takjes verse muntblaadjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glazuur
5 min
Sandwich South Carolina BBQ Pulled Pork
Brak ocen
Gepocheerde peren in honing met chocoladesaus en notencrumble
2h 10min
Vegan bosbessen en cheesecake muffins
1 Std. 20 Min
Vegan appeltaart met crumble en meringue
Brak ocen
Kleine carnaval beignets
Brak ocen
Mousse van kaas
10 min
IJskroon van meringue en frambozen
4h 10min
Vanillesiroop
30min
Tropische smoothie bowl met frambozen en hennepzaden
Brak ocen
Meringue spoken
12h 25 min
Sponge cake (luchtige cake)
1h 50min