Wersje kompatybilne
Pavlova krans met frambozencoulis, vijgen en granaatappel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pavlova-krans
- 250 g suiker
- 200 g eiwitten (± 6-7 eiwitten), op kamertemperatuur
- 1 tl azijn
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- 10 g maïzena (zetmeel)
Frambozencoulis
-
200
g frambozen
lub 200 g diepgevroren frambozen, 1 uur op kamertemperatuur ontdooid - 100 g suiker
- 20 g citroensap
Slagroom en opbouw
- 500 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 2 - 4 kleine vijgen (opcjonalnie)
- 1 granaatappel, ontpit
- 2 takjes verse muntblaadjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6h 15min
Vruchtensaus (coulis)
10 min
Gepocheerde peren in honing met chocoladesaus en notencrumble
2sa 10 dk
Citroencurd
1h
Zalm en venkel risotto
25min
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10 min
Met frambozen doordrenkte azijn
Keine Bewertungen
Gin en lavendelijs
14 Std. 35 Min
Lemon curd
20 dk
Klassieke sabayon
15 min
Asperges en prosciutto cannoli
Keine Bewertungen
Snelle kaassoufflés
45 dk